Coronavirus - Mondkapjes

Coronavirus: wat kun je doen om risico op besmetting te verkleinen?

De eerste uitbraakfase van het coronavirus ligt achter ons. Er komt stap voor stap meer ruimte in het openbare leven. Op de website van de rijksoverheid staat een handig overzicht wat er vanaf een bepaalde datum weer kan. Naleving van de belangrijkste basisregels is met de versoepeling belangrijker dan ooit. We hebben een samenvatting voor je gemaakt:

Hoe draag ik een mondkapje?

In het openbaar vervoer is het moeilijk om je aan de anderhalve meter afstand te houden. Met een mondkapje wordt het risico verkleind dat je andere passagiers of ov-personeel besmet. Het doel is dus niet zozeer bescherming van jezelf, maar anderen niet ziek maken. Goed gebruik van het mondkapje is wel essentieel. Een mondkapje is niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar.

Is je mondkapje herbruikbaar? Bewaar hem dan zo steriel mogelijk totdat je hem in de wasmachine kunt stoppen. Bijvoorbeeld in een afgesloten zakje.

Een mondkapje van textiel was je op zestig graden voordat je het weer gebruikt. Gebruik geen wasverzachter.

Wel zo handig als je een paar nieuwe mondkapjes paraat hebt liggen. Kijk eens op: https://www.mondkapjestrazzHoreca.com/

Origineel weergeven