« Horecatrends in 2024, een greep uit de verwachtingen»

Gepubliceerd op 29-12-2023

Food technologie en oude recepten

"Aan de ene kant zien we een enorme groei van de food-technologie. De food-industrie maakt een enorme transitie door om meer klimaatneutraal en gezonder voedsel te produceren, minder vlees, meer plantaardig. Door AI krijgen we nieuwe recepturen en personalized menu's, die passen bij onze persoonlijke smaak en dieetwensen. Aan de andere kant zal er een grote hang naar nostalgie zijn en worden oude recepturen en gerechten herontdekt."

Alcohol vrij

We willen meer grip op ons leven en onze gezondheid krijgen en laten zien dat we niet afhankelijk zijn van alcohol door regelmatig een periode alcoholvrij te leven. Dit gaat zorgen voor een enorme tweedeling in de maatschappij, waardoor alcohol nog meer in het verdomhoekje wordt gedrukt."

Wereld keuken

"We willen verrast worden met nieuwe, onbekende smaken. We omarmen nieuwe keukens, zoals die van de Caraïben, Maleisië en het Midden-Oosten met onbekende ingrediënten. De supermarkt wordt gezien als saai, en we zien dat andere winkels beter inspelen op deze trend, waarbij luxe voedingsmiddelen stijgen in populariteit. We gaan verschillende internationale stijlen combineren. Rond deze trend zullen nieuwe restaurantconcepten ontstaan.

Ontbijten groeit

Er zal een verschuiving van het diner naar het ontbijt plaatsvinden. We gaan extravaganter ontbijten en nemen hier meer de tijd voor. We omarmen ontbijten uit andere culturen, en brood maakt plaats voor warme gerechten.

istockphoto-1409314109-612x612-1703854900.jpg