« Lokale evenementen en marketing verhogen de terrasomzet

Gepubliceerd op 06-09-2024

Na de schoolvakanties kan de drukte op horecaterrassen afnemen waardoor de terrasomzet vanzelfsprekend daalt, Strategisch gebruik van lokale evenementen en marketing kan helpen de terrasomzet te behouden of zelfs te verhogen. Hier zijn enkele manieren waarop horecaondernemers dit kunnen aanpakken.

Evenementen organiseren

Lokale en thematische evenementen, zoals wijn- of bierproeverijen, live muziek, en quizavonden, kunnen een breed publiek aantrekken. Seizoensgebonden festiviteiten zoals oktoberfesten of culinaire markten bieden daarnaast een kans om speciale arrangementen aan te bieden of kleinschalige evenementen te organiseren. Deze activiteiten geven mensen een extra reden om het terras te bezoeken, zelfs wanneer het weer minder aangenaam is. Samenwerkingen met lokale organisaties zoals theaters, musea, of sportclubs kunnen ook de zichtbaarheid vergroten en meer bezoekers trekken waardoor de terrasomzet om niveau blijft..

Marketingstrategieën en loyaliteitsprogramma’s

Na de vakanties is het belangrijk om nieuwe doelgroepen aan te spreken, zoals werkenden of studenten. Dit kan door middel van gerichte marketingcampagnes via social media of speciale acties zoals “happy hours” en lunchdeals. Daarnaast kunnen loyaliteitsprogramma’s, zoals stempelkaarten of kortingen na een bepaald aantal bezoeken, herhaalbezoeken stimuleren. Klanten hebben hierdoor een extra reden om vaker terug te komen.

Terrasaankleding en social media

Het inzetten van influencers en het creëren van visueel aantrekkelijke terrassen kunnen de zichtbaarheid vergroten. Door gebruik te maken van unieke decoraties en seizoensgebonden terrasaankleding, zoals sfeervolle verlichting en comfortabele kussens, kunnen horecazaken een aangename plek creëren, zowel met als zonder verwarming. Dit nodigt uit tot het delen van ervaringen op social media, wat op zijn beurt weer meer bezoekers kan aantrekken. Er lopen in enkele gemeentes al subsidieprogramma’s die het gebruik van warmtekussens, in plaats van terras-heaters, stimuleren. Ga dit eens na bij de ambtenaren die aan de verbetering van de gemeentelijke duurzaamheid werken.

Door evenementen, marketingstrategieën en aantrekkelijke terrasaankleding te benutten, kunnen horecazaken de daling in bezoekers na de schoolvakanties tegengaan en hun omzet op terrassen stabiel houden of zelfs verhogen.

IMG-3699-1725632738.jpeg