« Subsidie voor warmtekussens voor horecabedrijven»

Gepubliceerd op 30-09-2020

Ga voor warmtekussens naar: https://www.trazzhoreca.com/product/lekker-warm-terras-kies-warmtekussens/25894

Overijssel bindt de strijd aan met energie slurpende terrasheaters

De provincie Overijssel daagt de horeca uit om energie te besparen bij de verwarming van hun terrassen. Hiervoor is een subsidieregeling opgesteld, die de aanschaf van warmtekussens ondersteunt. Door gebruik van deze kussens kan zo’n 90% energie (CO2-uitstoot) worden bespaard. Er is 100.000 duizend euro beschikbaar. 

Gedeputeerde Tijs de Bree (energie): “Na een mooie nazomer, komt langzamerhand het najaar in beeld. Veel gemeenten geven horecagelegenheden extra ruimte om hun terrassen te laten staan, zodat de omzet die dit voorjaar door de coronacrisis is misgelopen weer wat kan worden goed gemaakt. De vraag naar terrasverwarming zal hierdoor waarschijnlijk toenemen. Wij dagen horecaondernemers uit om dan te kiezen voor energiezuinige verwarming, en zijn bereid om 30% van de aanschafkosten te betalen.”

De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De maximale bijdrage van de provincie bedraagt 3000 euro per ondernemer. De verwarmde kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt. 

Tijs de Bree: “In Overijssel werken we aan 20% schone energie in 2023. De helft van die ambitie willen we bereiken door middel van energiebesparing. Gas- en elektrische heaters verwarmen de gehele terrasruimte, waardoor veel van de warmte verloren gaat aan de buitenlucht. Zo wordt er tot wel 90% aan energie bespaart. Door gebruik van verwarmde kussens kunnen klanten comfortabel genieten. Iedere gebruiker regelt de warmte van het kussens eenvoudig naar zijn eigen persoonlijke behoefte.” 

De subsidieregeling voor warmtekussens gaat in op 1 oktober, en werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 september voor bedrijven die net hebben geïnvesteerd in verwarmde kussens.

Volg de link voor meer info. https://www.trazzHoreca.com/product/lekker-warm-terras-kies-warmtekussens/25894

Grotendeels overgenomen van: De Zwartewaterkrant

845-Cosy-cushion-verwarmd-kussen-horecaterras-01-1603020101.jpg