« 8 Terrastips voor een maximale omzet»

Gepubliceerd op 27-05-2018

Alles schoon

Je terras is je visitekaartje. Die moet dus schoon zijn. Altijd. Geen bierviltjes, papiertjes en peuken op de grond. Schone, opgeruimde tafels. Terrasmeubilair netjes en recht.

Snelle bediening

Te lang wachten op een drankje. De grootste ergernis van terrasgasten. Snel een bestelling nemen en uitserveren dus. Zorg dat er altijd één collega zichtbaar aanwezig is op je terras. Een succesvol terras is voor een groot deel afhankelijk van goed personeel.

Beter dan de buren

Wees onderscheidend met je terras. Doe het anders dan je buren. En laat duidelijk zien wat je dan anders doet. Serveer je speciale regionale producten? Vertel dit dan. Is er een bepaald gerecht deze week al 500 keer verkocht? Zet dat op een krijtbord.

Mise en place

Zorg voor een goede mise en place, zodat de gerechten snel bereid en uitgeserveerd kunnen worden. En je voorraad moet natuurlijk in orde zijn. Fris en wijn voorgekoeld. Genoeg fusten bier.

Upselling

De grootste winst behaal je door gasten vast te houden. Door ze meer te laten bestellen. Laat je personeel actief proberen om meer te verkopen. Snel een tweede drankje aanbieden. Vragen of ze iets willen eten.

Speciale terrasmenu’s

Een menu met terrasspecialiteiten, aangekondigd op een krijtbord, kan wonderen doen. Verse muntthee, witbieren op de tap, tweede prosecco halve prijs, een bittergarnituur in de aanbieding. Denk daarbij ook aan speciale terrasgerechten als zomersalades en tapas.

Grote glazen 

Grotere glazen verkopen heeft een groot voordeel: je personeel hoeft minder vaak heen en weer te lopen. Je kunt dus net zo veel omzetten, met minder handelingen. Heb je grote groepen op je terras? Vertel dan dat je ook pitchers bier verkoopt.

Scoren in rustige tijden 

Is het op dinsdagochtend altijd rustig op je terras? Maak daar dan gebruik van. Organiseer bijvoorbeeld een evenementje. Of een speciale dinsdagaanbieding. Elke dinsdag high tea. Of op dinsdag tosti’s voor de halve prijs. Ook een goede tip: wordt het wat rustiger op je terras, deel dan een paar gratis borrelhapjes uit. Grote kans dat de mensen iets langer blijven hangen en nog iets bestellen.

Bronnen: Horeca-impuls, Horecauniversiteit, Horecasupport

702-Horeca-terras-met-kleurige-stoelhoezen-1547999626.jpg