« 2019 Nieuwe trends in terrasmeubilair»

Gepubliceerd op 02-02-2019

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen en trends op het gebied van terrasmeubilair? Naast praktische vragen over de levensduur en of het meubilair makkelijk schoon te houden en op te slaan is, is natuurlijk uitstraling het belangrijkst. Het terras is een visitekaartje van het bedrijf.

Verschillende zit-hoogten op het Horecaterras

Je ziet steeds vaker dat er gekozen wordt voor verschillende zit-hoogten op het terras, afgestemd op je gasten en het type bedrijf. Zo kun je de verschillende functies, afgestemd op de gasten van je terras optimaal benutten. Wie zijn je gasten? Zijn het vooral groepen, gezinnen, stelletjes? Moeten gasten kunnen aanschuiven met de hele familie of intiem kunnen dineren? Komen er groepen jongeren die willen staan of ‘hangen’? Wordt er voornamelijk gedronken op je terras, of ook gegeten?

Drinkterrassen waar een hoge omzetsnelheid het hoofddoel is, hebben ‘actievere’ stoelen nodig. Deze minder comfortabele meubels verhogen de ‘omloopsnelheid’ van een stoel. Op horecaterrassen waar meer dan alleen een portie bittergarnituur te krijgen is, domineren wat luxe stoelen. Steeds vaker zie je dat het terras wordt ingedeeld in meerdere functies. Bijvoorbeeld een gedeelte met tafels voor het drink- en eetgedeelte, een deel kleine tafels met actieve stoelen en een deel met hoge tafels waar terrasbezoekers omheen kunnen staan.

Gerecycled teak

Je ziet steeds vaker grote tafels (stamtafels) op het terras waar mensen gezellig kunnen aanschuiven. Vaak zijn ze van hout of hebben een hout-look. Teak is terug van weggeweest. Teak heeft een natuurlijke uitstraling, omdat het in de buitenlucht vergrijsd. Het is ook mogelijk om de vergrijzing tegen te gaan en de houtkleur te behouden. Ook tafelbladen van andere houtsoorten doen het goed..

Terrasbanken blijven

Banken zorgen voor een uitnodigende sfeer op het terras. Ook om aan te schuiven aan de lange tafels. Terrasbanken zijn er in verschillende uitvoeringen en kunnen de sfeer positief beïnvloeden als ze met kussens worden aangekleed. Dit bevordert bovendien het zitcomfort zodat de banken volledig worden opgenomen in het terrasgebruik.

Natuurlijke tinten

Waar het in 2018 allemaal eclectisch moest zijn en een bonte verzameling van kleuren en stijlen, gaan dit jaar de primaire kleuren zoals rood, fel groen en knalgeel, plaatsmaken plaats voor natuurlijke tinten op het terras.

Rotan-look

De trend van rotan-look zet zich in 2019 voort. De terrasstoel van rotan blijft in trek. Ook kunststof stoelen met rotanlook zijn populair. Naast de houtkleur gaan we veel zwart rotan-look meubilair aantreffen op het terras. Het zitcomfort kan door middel van terraskussen nog worden verbeterd.

Luxe uitstraling

De Industriële trend maakt ook op het terras plaats voor een luxere uitstraling met meer comfort, warmte en aankleding. Met loungesets ontstaat snel een luxe en warme uitstraling.

Gevlochten terrasstoelen

Naast rotan-look-stoelen gaan we in 2019 ook veel gevlochten terrasstoelen zien in allerlei modellen. Ook de vlechtwerk terrasstoelen zijn nog in trek. Deze vertrouwde terrasstoelen bieden met kussens nog extra zitcomfort en kunnen je terras een eigen uitstraling geven.

Botanisch

In het interieur zien we al een tijdje de botanische trend. De vertaling naar het terras uit zich in het gebruik van natuurlijke materialen, opvallende kleuren en prints en veel bloemen, planten en kruiden. Denk aan kussens met Victoriaanse bloementekeningen en weelderige groene landschappen. Een terras vol planten zorgt voor sfeer, maar ook voor een gezonde omgeving.

Oorspronkelijke publicatie: wat zijn de trends in horeca terrasmeubilair: Misset Horeca

286-Rotan-stoelen-met-horeca-kussens-golfclub-1549134105.jpg